dustsolutionsmetaalindustrie
INDUSTRIE

Dust Solutions levert Afzuigarmen voor scheepswerf

Plymoth afzuigarmen zijn speciaal ontworpen voor werkomgevingen met rook, damp of niet explosief stof, waar de vraag naar een hoger volume of hogere temperatuur benodigd is. De toepassingen kunnen bestaan uit lassen, slijpen, of andere industriële processen waarbij een eenvoudig te positioneren arm nodig is. De Afzuigarmen is verkrijgbaar in drie lengtes, 2, 3, 4 en 5 meter en zijn  uitgerust met de hoogst efficiënte afzuigkap.

  • De armen is beweegbaar in alle richtingen en eenvoudig te positioneren
  • Ontworpen met ingebouwde muurbeugel / bocht van 90°
  • Kan 180 graden draaien
  • Kan uitgerust worden met een regelklep in de draaikoppeling
  • De afzuigkap kan worden gekanteld in alle richtingen

 

Bij de geleverde installatie zijn de afzuigarmen verbonden met een WF-Eco stationair filter welke aan het plafond hangt en voorzien is van perslucht reiniging.

Vervangbaar filterpatroon
De filtratie gebeurd in twee stappen; voorafscheiding van grove
deeltjes en filtratie van fijne deeltjes met een vervangbaar filterpatroon. Het vervangen is makkelijk en neemt maar een paar minuten in beslag
vanwege het toegangspaneel aan de voorzijde. Als accessoire is een actiefkoolstof filter voor het reduceren
van gassen leverbaar. Het overige zeer fijne stof indien aanwezig, kan worden afgescheiden door een HEPA filter.
Het HEPA filter is optioneel. Hiervoor wordt een persluchtslang meegeleverd. De reiniging duurt enkele minuten; het filter wordt van binnenuit schoon geblazen en het stof wordt opgevangen in een lade welke eenvoudig
geleegd kan worden. Door een afzuigarm moeten dampen, gassen en stof direct bij de bron worden afgezogen voordat deze worden ingeademd of zich kunnen verspreiden door de ruimte. Hierdoor wordt een betere en gezondere werkomgeving gecreëerd, er is minder slijtage aan de machines en de schoonmaakkosten zullen verminderd worden. Voorwaarde is dat de afzuigarm licht en makkelijk te gebruiken is. Het filter is weer gereed voor gebruik en levert weer zijn maximale prestaties!

Een compacte totaaloplossing
De WF-Eco is uitgevoerd in poedergecoat plaatstaal  met een sterke wandsteun.De Flexi afzuigarmen (1,5-2-3mtr.) kunnen er direct onder worden gemonteerd. Langere afzuigarmen moeten onder de WF-Eco worden bevestigd en erop worden aangesloten.
De WF-Eco kan ook op een centraal afzuigsysteem worden aangesloten.

Jet-Pulse gereinigd filterpatroon
De filtratie gebeurd in twee stappen;
voorafscheiding van grove deeltjes en filtratie  van fijne deeltjes met een reinigbaar filterpatroon. Wanneer het filter verzadigd raakt, wordt de
WF-ECO aangesloten op een persluchtaansluiting. Indien het filter verzadigd raakt, wordt de WF-ECO aangesloten op een persluchtaansluiting.

Stof, damp en rook
Het WF-Eco filter is ontworpen voor gebruik in combinatie met de Flexi afzuigarmen. Met een filterefficiency tot 99,9% is de WF-Eco geschikt voor het filteren van bijvoorbeeld lasdampen, slijpstoffen etc. De schone lucht wordt zonder warmteverlies gerecirculeerd in de ruimte.

 

  • Plymoth is hiervoor de beste keuze.

Afzuigarmen

 

 

 

Partners van Dust Solutions