dustsolutionsmetaalindustrie
INDUSTRIE

Dustcontrol introduceert nieuwe lijn Industrie stofzuigers op LPG

Stofzuiger op LPG

 

De DC Storm LPG C / L maakt effectieve reiniging mogelijk zonder elektriciteit

Met een nominale luchtstroom van 800m3 / h heeft dit apparaat dezelfde capaciteit als zijn elektrische tegenhangers.
De machine is uitgerust met een propaan aangedreven 21-pk motor die 8 uur lang onafgebroken kan werken op een volle tank. Een van de inbegrepen technische kenmerken zijn een driewegkatalysator, O2 en uitlaatsensoren gekoppeld aan een automatische uitschakelsysteem.
Extra functies van deze LPG stofzuiger zijn onder meer een paar verplaatsbare LED-werklampen (24W) en een paar USB-oplaadpoorten voor mobiele apparaten (1 A / 2,1 A)

De Storm LPG is ontworpen voor gebruik met grote vloerslijpmachines / polijstmachines en in geval er grote hoeveelheden stof of spanen moeten worden afgezogen in bouw en industrie. Het is belangrijk op te merken dat dit apparaat is gebouwd voor gebruik buitenshuis en alleen binnen mag worden gebruikt als voldoende ventilatie is gewaarborgd.

Het chassis van het apparaat heeft geïntegreerde voorziening voor gebruik met een vorkheftruck om eenvoudig te laden en te verplaatsen wanneer de wielen niet worden gebruikt

Neem voor meer informatie contact met ons op

 

 

Dust Solutions schone lucht op iedere werkplek

Bij Dust Solutions zijn we niet tevreden met het alleen maar verkopen van producten.

Wij verkopen en passen mobiele stofzuigers en industriële afzuigsystemen aan met zeer hoge filtratieniveaus om aan uw eisen te voldoen.

Dust Solutions biedt een compleet servicepakket van Dustcontrol  inclusief accessoires en reserveonderdelen, zodat u erop kunt vertrouwen dat we er zullen zijn om u te helpen terwijl u zich concentreert op uw kernactiviteiten.

Onze belangrijkste doelen zijn om u te helpen een efficiënt productieproces te bereiken, de productiviteit te verhogen, de productkwaliteit te verbeteren en een veilige werkomgeving te bevorderen. Feit is dat alles zo veel soepeler loopt indien men voorkomt dat je wordt belemmerd door stof en andere verontreinigende stoffen, om maar te zwijgen over de betere luchtkwaliteit als resultaat  van professionele stofafzuiging.

Kortom, Dust Solutions levert mobiele en stationaire afzuigsystemen aan bedrijven over de hele Benelux om te helpen betere resultaten te behalen.

Ons assortiment bestaat uit mobiele stofzuigers voor industrieel en bouwgerelateerd gebruik, vaste afzuiginstallaties, afzuigarmen, olie nevel afzuiging en accessoires. Tevens ATEX.

Dust Solutions levert een compleet assortiment producten en accessoires voor grote en kleine bedrijven in alle soorten industrieën. We bieden ook deskundige antwoorden op de vraag: hoe kunt u verschillende soorten deeltjes en verontreinigende stoffen opvangen en extraheren op de best mogelijke manier voor uw bedrijf?

Interesse?

sales@dustsolutions.nl of bel 038 2020154

 

 

Dust Solutions levert reinigingsmachine bij Nederlandse Spoorwegen

Reinigingsmachines voor de industrie en automotive optimaal en efficiënt reinigen

De reinigingsmachines van Dust Solutions zijn ontwikkeld voor het reinigen, ontvetten, spoelen en drogen van onderdelen van uiteenlopende geometrie, blinde gaten en boringen, draai- en freeswerk en dergelijke. Bekijk ons assortiment reinigingsmachines. Voor bedrijven die het handmatig reinigen van machineonderdelen en werkstukken een tijdrovende klus vinden, is een reinigingsmachine een uitkomst. Dust Solutions heeft manuele washers, front en top lader in haar assortiment, hierdoor hebben wij een uitgebreid en compleet aanbod in reinigingsmachines. Met de industriële reiniging van Dust Solutions kunt u kiezen voor het reinigen van werkstukken met het meest efficiënte proces.

De Toplader DS1250 sproeireiniger maakt een eind aan alle andere tijdrovende en kostbare reinigingsmethoden. De DS1250 beschikt over een laadkorf met een diameter van 1150 mm en is uitermate geschikt voor het reinigen van onderdelen in industriële- en onderhoudswerkplaatsen, tegen minimale kosten. De verrassend effectieve reiniging wordt verkregen door een combinatie van sproeileidingen, een grote hoeveelheid heet water / zeepoplossing en rotatie. Deze combinatie reinigt de meest vervuilde objecten in 5 à 12 minuten. Dit gebeurt automatisch, binnen een geheel gesloten systeem. De DS1250 wasmachine werkt met een dicht vloeistofsysteem, waarin de vloeistof gefilterd en gerecycled wordt. De schoonmaak vloeistof bestaat voor 95% – 98% uit water en voor 2% – 5% uit alkaline detergent. De temperatuur van de oplossing varieert tussen de 50 en de 80 graden Celsius, afhankelijk van de vervuiling van de onderdelen.

De DS1250 is standaard voorzien van oliskimmer en laadkar. Alle modellen van de TopFrontWash worden standaard uitgevoerd in hoogwaardig AISI 304 roestvrijstaal en energiebesparende tankisolatie.

Dust Solutions levert u een compleet programma reinigingsmachines en installaties en tevens alle soorten reinigingsvloeistoffen voor de verschillende reinigingsmachines. Deze middelen zijn biologisch afbreekbaar.

Kortom bent u op zoek naar een industriële reinigingsmachine waarbij u veel tijd bespaart en ook kosten. Kies dan voor de Sproeireinigingsmachines van Dust Solutions.

Industriële sproeiwascabines & reinigingsmachines van Dust Solutions

Milieuvriendelijk reinigen, spoelen, ontvetten of fosfateren met TOPFRONTWASH industriële reinigingsmachine of ontvettingsmachine.

De sproeireinigings machines van Dust Solutions worden gebruikt in zeer uiteenlopende sectoren:

 • Metaalverwerkende industrie
 • Elektronische industrie
 • Automobiel industrie
 • Motorenrevisie-industrie
 • Chemische en petrochemische industrie
 • Grafische industrie
 • Defensie
 • Transport industrie
 • Spoorwegen
 • Medische industrie
 • Levensmiddelen industrie
 • Luchtvaart
Reinigingsmachines
Reinigingsmachine

 

Dust Solutions levert Afzuigarmen voor scheepswerf

Plymoth afzuigarmen zijn speciaal ontworpen voor werkomgevingen met rook, damp of niet explosief stof, waar de vraag naar een hoger volume of hogere temperatuur benodigd is. De toepassingen kunnen bestaan uit lassen, slijpen, of andere industriële processen waarbij een eenvoudig te positioneren arm nodig is. De Afzuigarmen is verkrijgbaar in drie lengtes, 2, 3, 4 en 5 meter en zijn  uitgerust met de hoogst efficiënte afzuigkap.

 • De armen is beweegbaar in alle richtingen en eenvoudig te positioneren
 • Ontworpen met ingebouwde muurbeugel / bocht van 90°
 • Kan 180 graden draaien
 • Kan uitgerust worden met een regelklep in de draaikoppeling
 • De afzuigkap kan worden gekanteld in alle richtingen

 

Bij de geleverde installatie zijn de afzuigarmen verbonden met een WF-Eco stationair filter welke aan het plafond hangt en voorzien is van perslucht reiniging.

Vervangbaar filterpatroon
De filtratie gebeurd in twee stappen; voorafscheiding van grove
deeltjes en filtratie van fijne deeltjes met een vervangbaar filterpatroon. Het vervangen is makkelijk en neemt maar een paar minuten in beslag
vanwege het toegangspaneel aan de voorzijde. Als accessoire is een actiefkoolstof filter voor het reduceren
van gassen leverbaar. Het overige zeer fijne stof indien aanwezig, kan worden afgescheiden door een HEPA filter.
Het HEPA filter is optioneel. Hiervoor wordt een persluchtslang meegeleverd. De reiniging duurt enkele minuten; het filter wordt van binnenuit schoon geblazen en het stof wordt opgevangen in een lade welke eenvoudig
geleegd kan worden. Door een afzuigarm moeten dampen, gassen en stof direct bij de bron worden afgezogen voordat deze worden ingeademd of zich kunnen verspreiden door de ruimte. Hierdoor wordt een betere en gezondere werkomgeving gecreëerd, er is minder slijtage aan de machines en de schoonmaakkosten zullen verminderd worden. Voorwaarde is dat de afzuigarm licht en makkelijk te gebruiken is. Het filter is weer gereed voor gebruik en levert weer zijn maximale prestaties!

Een compacte totaaloplossing
De WF-Eco is uitgevoerd in poedergecoat plaatstaal  met een sterke wandsteun.De Flexi afzuigarmen (1,5-2-3mtr.) kunnen er direct onder worden gemonteerd. Langere afzuigarmen moeten onder de WF-Eco worden bevestigd en erop worden aangesloten.
De WF-Eco kan ook op een centraal afzuigsysteem worden aangesloten.

Jet-Pulse gereinigd filterpatroon
De filtratie gebeurd in twee stappen;
voorafscheiding van grove deeltjes en filtratie  van fijne deeltjes met een reinigbaar filterpatroon. Wanneer het filter verzadigd raakt, wordt de
WF-ECO aangesloten op een persluchtaansluiting. Indien het filter verzadigd raakt, wordt de WF-ECO aangesloten op een persluchtaansluiting.

Stof, damp en rook
Het WF-Eco filter is ontworpen voor gebruik in combinatie met de Flexi afzuigarmen. Met een filterefficiency tot 99,9% is de WF-Eco geschikt voor het filteren van bijvoorbeeld lasdampen, slijpstoffen etc. De schone lucht wordt zonder warmteverlies gerecirculeerd in de ruimte.

 

 • Plymoth is hiervoor de beste keuze.

Afzuigarmen

 

 

 

ATEX afzuiginstallatie voor filtratie van explosiegevaarlijke stoffen.

ATEX afzuiginstallatie voor filtratie van explosiegevaarlijke stoffen.

Afzuiginstallatie ATEX:

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden.

Vanaf 1 juli 2003 moeten organisaties in de EU waar explosiegevaar bestaat voldoen aan de nieuwe ATEX 137-richtlijn (richtlijn 1999/92/EG). Een andere richtlijn is de ATEX 95-richtlijn (richtlijn 94/9/EG), deze richtlijn is speciaal voor apparatuur  en  afzuiginstallaties die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar is.

Explosieve atmosferen kunnen ontstaan door brandbare gassen, damp, nevel of stof. Als hiervan genoeg aanwezig is kan dit, vermengd met de omgevingslucht (zuurstof) en een ontstekingsbron tot een explosie leiden. Explosies kunnen dodelijk letsel, zwaargewonden en/of grote materiële schade veroorzaken. Door één van deze drie factoren te elimineren kunnen explosies voorkomen worden.

 

Principes voor explosiebeveiliging:
•Primair – Voorkomen dat er een explosieve atmosfeer kan ontstaan door het wegnemen of weghouden van alle brandbare stoffen en/of zuurstof
•Secundair – Elimineren ontstekingsbronnen (speciale behuizingen, intrinsiek veilig maken)
•Tertiair – In uiterste geval, explosies gecontroleerd toelaten en beperken van de gevolgen door explosiebestendige constructies (bv. breekplaten, vlamdovers)

In veel bedrijven kan de aanwezigheid van brandbare stoffen niet voorkomen worden en omdat in bedrijfsomgevingen vaak mensen werken

 

Dust Solutions heeft deze afzuigapparaten in de vorm van patronenfilters maar ook afzuigarmen en stofafzuigsystemen.
Het voordeel van Dust Solutions patronenfilters is dat een relatief groot filtratieoppervlak en hoge filtratiegraad kan worden bereikt in een compacte behuizing.
Dust Solutions kan alle voorkomende filtersystemen leveren. De toepassingsgebieden van deze patronenfilters zijn oneindig door modulaire opbouw. Er zijn weinig stofproblemen die niet met een patronenfilter kunnen worden opgelost.
EX-Afzuigarmen van Plymoth
Deze ATEX-afzuigarmen zijn uitermate geschikt in de voedingsmiddelenindustrie, chemisch industrie, farmaceutische industrie en bij het vervaardigen van elektronische componenten.
De afzuigarmen voldoen aan de strengste eisen van de ATEX Zone 21/22-richtlijn 1999-1992 ATEX 137. De accessoires van Plymoth voldoen ook aan deze strenge normering.
De ATEX-afzuigarmen van Plymoth zijn voorzien van unieke externe paralellogrammen. Dit mechaniek zorgt ervoor dat de arm in alle posities te stellen is. Alle ATEX-afzuigarmen zijn voorzien van speciale ATEX-slangen, roestvrijstalen mondstukken en antistatische onderdelen. De EX afzuigarmen zijn vrijwel onderhoudsvrij en kan het stof afvangen in een breed scala van toepassingen, zoals bronafzuiging bij Slijpen, snijden, mengen, zeven van materialen of voorwerpen.

De afzuigarmen kunnen worden gebruikt op werkplekken met een bedrijfstemperatuur tussen 0 en 50 graden Celsius.

Voor meer info: sales@dustsolutions.nl  bel +31 (0)382020154 of bezoek onze website www.dustsolutions.nl

ATEX, Afzuiginstallatie

 

Dustcontrol introduceert de nieuwe generatie STORM Stofzuigers voor Bouw- en Industrie

Dustcontrol  heeft begin december haar nieuwe lijn STORM Stofzuigers geïntroduceerd. Deze Dustcontrol stofzuigers zijn nog compacter, krachtiger en efficiënter dan alle voorgaande modellen.Tevens heeft men het uiterlijk ververst door gebruik te maken van oranje accenten. Alle Dustcontrol stofzuigers zijn standaard voorzien van een HEPA-13 filter met een afscheidingsgraad van maar liefst 99,995%. Tevens zijn ze standaard voorzien van een cycloon en de bij de professional welbekende reverse pulse filterreinigings techniek. De nieuwe STORM lijn van Dustcontrol is de oplossing voor al uw stofproblemen of het nou om bouw of industrie gaat.

Wij als Dust Solutions zijn erg trots op deze nieuwe lijn en helpen u graag verder op zoek naar de juiste Dustcontrol stofzuiger voor uw toepassing. Onze grote verscheidenheid aan producten kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Niets voor niets blijft ons motto `Gezonde lucht op elke werkplek`

 

Specialist in dynamische stofafzuiging

Dust Solutions is een dynamisch en innovatief bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de exclusieve import en distributie voor Dustcontrol, Plymoth en Sulp voor de Benelux. De afzuig/filter producten van Dust Solutions dragen bij aan een schone, veilige en productieve bedrijfsvoering. Onze grote verscheidenheid aan producten kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Tevens zijn wij leverancier van Teijo sproei reinigingsmachines voor industriele toepassingen.

Doordat wij gebruik maken van een geselecteerd distributienetwerk, zijn wij in de gehele Benelux beschikbaar. Hierdoor kunnen wij u een goede oplossing voor uw probleem en een hoge servicegraad garanderen. Wij beschikken over bouwstofzuigers en industriestofzuigers welke voldoen aan de strengste ARBO eisen, toegestaan zijn door inspectie SZW en die in diverse combinaties door TNO zijn gecertificeerd en een TNO certificaat bezitten. Zoekt u een bouwstofzuiger of industriestofzuiger? Wij adviseren u graag. Dust Solutions is dé oplossing voor uw stofproblemen.

Heeft u interesse of wilt u een demo? Mail dan naar sales@dustsolutions.nl  of bezoek onze site www.dustsolutions.nl bellen kan natuurlijk ook 038-2020157

Vacature: Commercieel medewerker buitendienst

Vacature: Commercieel medewerker buitendienst

Dust Soltutions is een dynamisch en innovatief bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de exclusieve import en distributie van afzuig/filter producten van Dustcontrol en Plymoth in de Benelux. De producten van Dust Solutions dragen bij aan een schone, veilige en productieve bedrijfsvoering.
Voor het verder uitbreiden van ons marktaandeel in Nederland zijn wij op zoek naar een m/v:

COMMERCIEEL MEDEWERKER BUITENDIENST M/V

Functieomschrijving:
Het verkopen van stofzuigers  aan de bouw- en industrie en het adviseren daarbij. Via ons vaste netwerk aan dealers.
U presenteert en verkoopt onze producten en adviseert onze klanten in de aanschaf daarvan. U draagt bij in uw eigen planning en onderneemt verkoopakties in samenspraak met de commercieel directeur. U bent geen negen tot vijf type en kunt omgaan met de verantwoordelijkheid die past bij deze zelfstandige baan.
Zelf bent u woonachtig in de regio Zwolle. Uw standplaats is ons kantoor te Zwolle

Aanbod:
Het salaris is afhankelijk van uw opleiding ervaring en inzet. Mogelijkheden tot het volgen van vervolgopleidingen. Representatieve auto van de zaak en een goede bonusregeling.

Geïnteresseerd?
Stuur voor 30april i a.s. uw sollicitatie per e-mail naar sales@dustsolutions.nl
Voor meer informatie bezoekt u onze website https://www.dustsolutions.nl

Vacature Commercieel medewerker buitendienst. 

Partners van Dust Solutions