Bronafzuiging in de bouw. Juist nu

Juist nu is het tijd voor bronafzuiging in de bouw.

 

Bronafzuiging met een stofzuiger en afzuigkappen van Dust Solutions is de perfecte vervanging van adembescherming in de bouw. Onze afzuig en filtercombinaties maken mondkapjes overbodig met behulp van bronafzuiging met een filtratie van 99,995% (Hepa13)

Om de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen op de werkplek te minimaliseren is het gebruik van stofzuigers noodzakelijk. Bij juist gebruik kunnen (moeten) de blootstellingen tot 1400 maal (houtbewerking) en tot 8.000 maal (bewerking beton-kalkzandsteen) worden verminderd.

Handhaven

Het gebruik van stofzuigers wordt voorgeschreven voor alle werkzaamheden in de bouw en houtindustrie. Dit is de enige manier om de blootstellingen aan de kankerverwekkende stoffen respirabel kwarts en hardhout te minimaliseren tot een aanvaardbaar niveau.

De overheid en de Inspectie SZW moeten hierop handhaven.

Dustcontrol

Er zijn vele stofzuigers op de markt, ieder met eigen specificaties, voordelen, nadelen en prijs. Een keuze is niet altijd even gemakkelijk te maken.  Classificatie stofzuigers en Ontwerp criteria kunnen u helpen bij uw keuze. Dust Solutions levert A label Dustcontrol stofzuigers en afzuigkappen voor al uw elektrisch en pneumatisch handgereedschap. En zijn TNO gecertificeerd.

Het Dustcontrol unieke drietrapsfiltersystemen met cycloon lenen zich beter voor de afvang van veel stof (slijpen, zagen, grinden, etc.).

Contact

Interesse, vragen klik hier.  Laat het onze weten onze specialisten staan voor u klaar.

 

Bouwstofzuiger Dustcontrol DC2900-C

Bouwstofzuiger Dustcontrol DC2900-C

Afzuigkap slijpen aluminium

Afzuigkap slijpen aluminium

Komsteen afzuigkap

Afzuiging voor komsteen

Afzuig boor en hakhamer

Afzuigkappen voor boor, hak en breekhamers