voeding-info

AFZUIGING VOOR DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE

Bronafzuiging met behulp van Dustcontrol stofzuigers en afzuiginstallaties

Met de centrale stofzuigsystemen en stofzuigers van Dustcontrol kunnen uw medewerkers de werkomgeving makkelijk schoon maken en schoonhouden. Schoonmaken wordt tot plezier verheven, door dit met de juiste apparatuur uit te voeren. In voedingsmiddelenindustrie komt men de fijnste stoffen tegen zoals kruiden, poeders, granen en melkpoeder. Stoffen welke onder de meest hygiënische manier afgezogen moeten worden. Dust Solutions levert deze afzuiging op maat.

Bronafzuiging met behulp van Plymoth afzuigarmen

Fijnstof en aerosolen (zeer kleine vloeistofdruppeltjes of vaste deeltjes zwevend in de lucht) kunnen de lucht verontreinigen. Met gerichte afzuiging en ventilatie kan de concentratie van deze verontreiniging worden verlaagd. De puntafzuiging zit tussen de plaats waar de stof vrijkomt en de plek waar de werknemer inademt. De luchtstroom kan verstoord worden door snelle bewegingen en warmtebronnen. Om deze verstoringen te voorkomen, geldt als vuistregel dat de afstand tussen de bron en de puntafzuiging maximaal eenmaal de diameter van de opening van de puntafzuiging mag zijn.

Afzuiging met behulp van een Sult patronenfilter

Ook kan de gehele ruimte worden geventileerd. Dit wordt ‘ruimteventilatie’ genoemd. Elke ruimte waar blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan plaatsvinden, moet worden geventileerd. Dit voorkomt dat de concentratie aan stoffen zich ophoopt. Het voorkomt de blootstelling van de werknemers echter niet. De werknemers staan namelijk meestal dicht bij de bron en ademen de stoffen in.

De terugwinning van grondstoffen

Sommige grondstoffen in de foodssector kunnen zeer kostbaar zijn waardoor gerichte afzuiging ervoor zorgt dat product kan worden teruggewonnen dat anders verloren zou gaan. Een investering in een afzuiginstallatie kan zich in deze gevallen heel snel terugverdienen.

Zoekt u afzuiging in ATEX-zones klik dan hier.

Dust Solutions kan u adviseren in de keuze van de juiste apparatuur!