Afzuiging en Filtratie in Corona tijden

Afzuiging en filtratie in Corona tijden.

Afzuiging en filtratie in Corona tijden. Nu we al een paar maanden leven met het Corona/Covid19 virus wordt er ook steeds meer bekend over de verspreiding van het virus. Er werd gesuggereerd dat deze verspreiding hoofdzakelijk veroorzaakt werd door Aerosolen (micro druppels). Hiervoor was tot nu toe nog geen wetenschappelijk bewijs. Daar heeft de publicatie in het Nederlands tijdschrift voor geneeskunde verandering in gebracht. Hieruit blijkt dat aerosolen een belangrijke bijdrage leveren in het verspreiden van Covid 19. Handen wassen, ontsmetten en afstand houden is dus niet het enige probleem.

Verspreiding

Het najaar en de winter zijn in zicht. Temperaturen dalen en het zal vaker gaan regenen. Niet echt weer om buiten te leven. Dus gaan we massaal weer naar binnen met als gevolg een stijging van het aantal besmettingen. We hebben in Nederland het geluk dat er veel nieuwbouw is waar er strenge ventilatie voorschriften zijn. Dit alles conform het bouwbesluit. Hierin staat specifiek beschreven aan welke voorschriften gebouwen en woningen moeten voldoen. Echter is dit nog lang niet geregeld in de bestaande bouw.

Oplossingen

Kun je de verspreiding van Corona/Covid19 tegengaan? Simpel antwoord is nee! Indien we nog steeds geen afstand houden en niet ontsmetten is de kans op besmetting nog steeds aanwezig. Hier gaat geen enkele vorm van ventilatie of filtratie 100% bij helpen. Je kunt de verspreiding wel drastisch in dammen door goed te ventileren, te filteren met toevoeging van buitenlucht of gebruik te maken van Ultra Violet lampen.

Advies en contact

Wilt u meer weten over afzuiging en Filtratie in Corona tijden. Met meer dan 25 jaar ervaring in luchtbehandeling, ventilatie en filtratie heeft Dust Solutions de oplossingen voor u in huis. Neem contact met ons op via deze link  Of bel gewoon op 0382020154

Onze specialisten helpen u graag verder met de diverse vraagstukken.

 

Ventilatie & filtratie

Afzuiging en filtratie in Corona tijden.