Afzuiginstallaties van Dustcontrol altijd FDA proof

Afzuiginstallaties van Dustcontrol altijd FDA proof

Food grade afzuigborstels

Stofzuig accessoires voor de voedingsmiddelen industrie

 

 

 

 

 

 

Afzuiginstallaties van Dustcontrol altijd FDA proof. De hygiëne-eisen binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn extreem streng. Het Zweedse Dustcontrol lanceert nu een productlijn voor stofafzuiging voor de voedingsindustrie: “Good For Food (GFF)”, vooral te gebruiken “When Clean Is Not Enough”. Het systeem is ontworpen om bij te dragen aan een veilige en hygiënische voedselproductie.

Nieuw en innovatief

“We hebben een compleet nieuw systeem ontwikkeld dat het voor voedselproducenten gemakkelijk maakt om materiaalverspilling en reinheid in hun productieprocessen te beheren”, legt Donna Wei Stenberg uit, projectmanager voor Dustcontrol’s nieuwe productlijn in de voedingsindustrie.

Ervaring

Dustcontrol heeft bijna vijftig jaar ervaring in het ontwikkelen van geavanceerde afzuigsystemen en stofafzuigers voor alle soorten maakindustrieën. Dustcontrol heeft haar productassortiment nu uitgebreid met de introductie van afzuigapparatuur die bijdraagt ​​aan een veilige en hygiënische voedselproductie. Het initiatief voor het nieuwe systeem komt van de grotere klanten van het bedrijf.

Voorschriften en kleurcodering

Er zijn veel voorschriften en vereisten waarmee rekening moet worden gehouden bij het leveren van oplossingen aan de voedingsindustrie. De nieuwe productlijn van Dustcontrol voldoet zowel aan de EU- als aan de FDA-eisen met betrekking tot veilige en hygiënische voedselproductie. Dankzij de kleurcodering van borstels en accessoires wordt het risico op kruisbesmetting geminimaliseerd. Alle apparatuur is ontworpen voor een vlotte bediening en eenvoudige reiniging.

Good for food

Good For Food zuigborstels hebben een unieke combinatie van eigenschappen. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van de klant op het gebied van kleurcodering, zijn gemaakt van antistatisch (ESD) materiaal, kunnen hygiënisch worden gereinigd (autoclaveerbaar) en bieden de mogelijkheid tot automatische detectie. Naast de zuigborstels biedt Dustcontrol ook een compleet assortiment reinigingsaccessoires en slangen die speciaal zijn ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie.

Voorafscheiders

Good For Food voorafscheider maakt het ook voor voedselproducenten mogelijk om afgescheiden materialen te hergebruiken, bijvoorbeeld graan, bloem, kruiden en andere droge voedingsmiddelen.

Efficient werken

“We kijken erg uit naar de lancering van Dustcontrols nieuwe Good For Food-productlijn, om te voldoen aan de eisen” When Clean Is Not Enough “. Deze nieuwe productlijn zal voedselproducenten helpen om zowel de kwaliteit als de efficiëntie van hun productieprocessen te verhogen, wat uiteindelijk leidt tot een hogere winstgevendheid ”, besluit Donna Wei Stenberg.

Feiten

Het afzuig- en reinigingssysteem van Dustcontrol voor de voedingsmiddelenindustrie voldoet aan de volgende technische normen en voorschriften:
• (EG) nr. 1935/2004: materialen en voorwerpen bedoeld om met voedsel in aanraking te komen.
• (EG) nr. 2023/2006: goede fabricagemethoden voor materialen en voorwerpen bedoeld om in contact te komen met voedsel.
• (EG) nr. 10/2011: Plastic materialen en voorwerpen bedoeld om in contact te komen met voedsel.
• FDA (Food and Drug Administration) – (21CFR 174-178): Regelgeving voor materialen bedoeld om in contact te komen met voedsel.
• FDA 21CFR117.40: Goede fabricagemethoden voor apparatuur en gebruiksvoorwerpen.
• EN 1.4404 / AISI 316L: roestvrij en zuurbestendig staal.

Contact

Voor meer informatie bekijk onze site op of neem contact op. Onze specialisten helpen u graag verder.