Afzuiging en filtratie in Corona tijden.

Afzuiging en filtratie in Corona tijden. Nu we al een paar maanden leven met het Corona/Covid19 virus wordt er ook steeds meer bekend over de verspreiding van het virus. Er werd gesuggereerd dat deze verspreiding hoofdzakelijk veroorzaakt werd door Aerosolen (micro druppels). Hiervoor was tot nu toe nog geen wetenschappelijk bewijs. Daar heeft de publicatie in het Nederlands tijdschrift voor geneeskunde verandering in gebracht. Hieruit blijkt dat aerosolen een belangrijke bijdrage leveren in het verspreiden van Covid 19. Handen wassen, ontsmetten en afstand houden is dus niet het enige probleem.

Verspreiding

Het najaar en de winter zijn in zicht. Temperaturen dalen en het zal vaker gaan regenen. Niet echt weer om buiten te leven. Dus gaan we massaal weer naar binnen met als gevolg een stijging van het aantal besmettingen. We hebben in Nederland het geluk dat er veel nieuwbouw is waar er strenge ventilatie voorschriften zijn. Dit alles conform het bouwbesluit. Hierin staat specifiek beschreven aan welke voorschriften gebouwen en woningen moeten voldoen. Echter is dit nog lang niet geregeld in de bestaande bouw.

Koop nu Covid19-Corona luchtreinigers

Koop nu Covid19-Corona luchtreinigers. Voorkom besmettingen en verspreidingen op uw werkplek en schaf een luchtreiniger aan van Dust Solutions. De Covid19 luchtreinigers filteren zowel grote druppels als aerosolen uit de lucht en verkleinen de kans op besmetting via de luchtwegen. De luchtreinigers van Dust Solutions zijn uitgevoerd met een HEPA 13 of een HEPA 14 filter en sommige uitvoeringen maken ook gebruik van UVC licht (Ultraviolet)

HEPA Filters

HEPA is een afkorting van high-efficiency particulate air (hoewel ook andere benamingen bekend zijn) en is van toepassing op specifieke type luchtfilters die tussen minimaal 85% en maximaal 99,995% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer (µm) tegenhouden, afhankelijk van het specifieke filtertype. Deeltjes die groter of kleiner zijn, worden efficiënter ingevangen dan deeltjes van rond 0,3 µm, dit als gevolg van respectievelijk toenemende vangst door diffusie (toenemend meer naarmate de deeltjes kleiner worden) en toenemende vangst door inertie (toenemend naarmate de deeltjes groter worden).

Door de jaren heen zijn de filters verder ontwikkeld om te voldoen aan steeds hogere eisen voor luchtkwaliteit in hightech-toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, farmaceutische industrie, clean rooms, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen, gezondheidszorg, kernenergie en elektronica (fabricage van chips). Ook bij allergie voor allergenen in de lucht zoals huisstof kunnen HEPA-filters worden gebruikt. Het gebruik van HEPA-filters is verplicht bij het verwijderen van asbest

UV-C  is in staat de FYSIEKE-sporen van BACTERIËN, VIRUSSEN te elimineren.

UV-C is in staat om bindingen in deze pathogenen te verbreken omdat de foto energie ervan groter is dan de energie van de binding die de elementen van een molecuul bij elkaar houdt. Echter is het van belang dat de te reinigen lucht voor langere tijd wordt blootgesteld aan het UV-C licht.

Luchtreinigers en virussen

Door de jaren heen zijn de HEPA-luchtreinigers verder ontwikkeld om te voldoen aan steeds hogere eisen voor luchtkwaliteit in hightech-toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, farmaceutische industrie, clean rooms, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen, gezondheidszorg, kernenergie en elektronica (fabricage van chips). Ook bij allergie voor allergenen in de lucht zoals huisstof kunnen HEPA-filters worden gebruikt. Het gebruik van HEPA-filters is verplicht bij het verwijderen van asbest.

Breed inzetbaar

Het assortiment Covid19 / Corona luchtreinigers van Dust Solutions is breed. Wij hebben units welke makkelijk in ruimtes kunnen worden neergezet. Tevens units voor met afzuiging boven vergadertafels of in spreekkamers. Dust Solutions heeft ook Covid19/Corona luchtreinigers voor tandartsen, kappers en ander contactberoepen waarbij men dicht in het bijzijn van de patiënt of klant moet handelen.

Richtlijnen RIVM

Natuurlijk blijven de richtlijnen van het RIVM altijd van toepassing. Houd daar waar mogelijk afstand, draag een mondkapje en houdt anderhalve meter afstand. De Covid19/ Corona luchtreinigers zijn er om besmetting via de lucht te voorkomen.

Advies en contact

Wilt u meer weten over afzuiging en Filtratie in Corona tijden. Met meer dan 25 jaar ervaring in luchtbehandeling, ventilatie en filtratie heeft Dust Solutions de oplossingen voor u in huis. Neem contact met ons op via deze link  Of bel 038-2020154

Onze specialisten helpen u graag verder met de diverse vraagstukken.

 

Made in Sweden by Plymoth     

 

Aircube_HEPA 13_Luchtreiniger
Luchtreiniger 500 Covid 19
Covid19_Luchtreiniger_HEPA 13
Luchtreiniger 2000 Covid 19
UVC Light-Ultraviolet Licht
UV-C Licht Techniek
Luchtreiniger Corona_Germcube 700
GermCube 700 UVC-S
Covid Luchtreiniger GermCube
GermCube 1000 UVC-S
Meeting Room Corona, Covid 19
Meeting Room Corona, Covid 19