Dust Solutions
mail

telefoon
Spring naar content

Uitlaatgasafzuiging voor gezonde lucht in uw werkplaats

Uitlaatgasafzuiging voor gezonde lucht in uw werkplaats.

Dust Solutions zorgt ervoor dat uitlaatgassen uit uw werkplaats afgezogen worden en houdt u uw personeel, apparatuur en bedrijf gezond.

Als het nodig is om verbrandingsmotoren van voertuigen binnen te laten draaien, is tevens uitlaatgas afzuiging noodzakelijk. Het is soms moeilijk voor te stellen hoe snel uitlaatemissies van koud gestarte voertuigmotoren in een gesloten gebouw giftige concentraties kunnen bereiken. In werkelijkheid is dat slechts een kwestie van minuten. Herhaaldelijk blootstaan aan lagere concentraties van gevaarlijke en kankerverwekkende uitlaatgassen kan op termijn enorme gevolgen hebben voor de gezondheid.

 

Haspels

De Dust Solutions uitlaatgas haspels zijn een van de meest bekende oplossingen voor het afzuigen aan de bron van gassen en dampen. Ze zijn beschikbaar in verschillende versies, vanaf diameter slang van 75 mm tot 150 mm, met een maximale lengte van 15 meter. Het product kan worden aangevuld met talloze accessoires, zoals mondstukken voor elk type uitlaatpijp, aan/ uit-schakelaars, afsluitkleppen om de prestaties te maximaliseren. Wij leveren diverse montage systemen voor verschillende soorten industriële plafonds. Handig, eenvoudig en compleet.

Uitlaatgas afzuiging

Uitlaatgas afzuiging met behulp van een haspel

Trolley`s

Een Trolley is een mobiele uitlaatgasafzuiger die makkelijk te verplaatsen is in uw werkplaats. Het voordeel van een Trolley is dat u de unit op verschillende werkplekken kunt inzetten.
U kunt maximaal twee voertuigen afzuigen met deze enkele ventilator en over een afstand van 10 meter de schadelijke gassen veilig afvoeren.

Uitlaatgas afzuiging

Uitlaatgasafzuiging met behulp van een trolley

Rails

De Dust Solutions rails voor het afzuigen van uitlaatgassen is een modulair op te bouwen systeem. Voorzien van aluminium profielen welke makkelijk te installeren zijn. De dubbele rubberen flappen zijn buitengewoon slijtvast. De profielen hebben verschillende lengtes om aan te passen op de gewenste zuigcapaciteiten. Het lichte gewicht gecombineerd met de sterke profielstructuur maakt het eenvoudig te installeren en bieden het optimale rendement voor eenvoudige uitlaatgasafzuiging.

De geleidende rails zijn geschikt voor diameter van 75mm tot 150mm slang met een ondersteuning van beugels over de gehele lengte van de balk. Beschikbaar in modulaire lengtes van 1, 2 of 4 meter.

Uitlaatgas afzuiging

Uitlaatgasafzuiging met behulp van een rail

Met de oplossingen van Dust Solutions voor uitlaatgasafzuiging kunt u het volgende bereiken:

  • Gezondere werknemers
  • Eenvoudiger onderhoud van de werkplaats
  • Minder schade aan gevoelige elektronica in onderhoudsapparatuur
  • Verbeterde luchtkwaliteit

Dieseldampen

Dieseldampen, die men in elke voertuigonderhoudsgarage kan vinden, worden geproduceerd wanneer een motor dieselbrandstof verbrandt. Deze dampen bevatten duizenden verschillende chemische stoffen, waaronder enkele zeer giftige. Van deze stoffen (benzeen, arseen en formaldehyde). Hiervan is bekend dat ze kankerverwekkend zijn. Uitlaatgassen van dieselmotoren bevatten ook stikstofoxiden. Op de lange termijn is herhaaldelijke blootstelling even gevaarlijk als herhaaldelijke blootstelling aan sigarettenrook. Het uitlaatgas verspreidt zich door de hele ruimte waarin gewerkt wordt. En dringt zelfs door in de kleding.

Uitlaatgasafzuiging voor gezonde lucht in uw werkplaats

De uitlaatgas afzuigingen van Dust Solutions kunnen helpen dit terug te dringen en zorgen voor Gezonde lucht op iedere werkplek.

 

Heeft u vragen of wilt u een gepast advies voor het afzuigen van uw uitlaatgassen neem dan contact met ons op

 

Scroll naar boven