Ventileren of filteren tegen het Corona virus?

Ventileren of filteren tegen het Corona virus?

Ventileren of filteren tegen het Corona/ Covid 19 virus? Een van de grootste oorzaken van de enorme corona-uitbraak op diverse locaties, is verkeerde ventilatie. Dat blijkt uit een RIVM-rapport, in handen van Een Vandaag. In diverse ventilatiesysteem zijn deeltjes van het Covid 19 virus ontdekt.

Hoewel er bijvoorbeeld streng bezoekbeleid was in verpleeghuizen, het personeel chirurgische mondkapjes droeg en er gebruik wordt gemaakt van een modern ventilatiesysteem, werd bijvoorbeeld verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis hard getroffen door een corona-uitbraak. Op één afdeling werden 17 bewoners en 18 medewerkers ziek. Het virus kostte aan zes bewoners het leven.

Coronavirus in filters ventilatiesysteem

GGD Rotterdam-Rijnmond onderzocht het ventilatiesysteem van de Verpleeghuis Tweemaster na de grote uitbraak eind juni en rapporteerde daarover aan het RIVM. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er op het gaas van het ventilatiesysteem en de airco in een huiskamer van het verpleeghuis deeltjes van het coronavirus (SARS-CoV-2 RNA) zaten. Dit blijkt uit een vertrouwelijke update van het RIVM.

Longarts Hans in ’t Veen verdenkt ventilatiesystemen al langer als mogelijke verspreider van het virus en hoopt dat nu de laatste twijfel verdwijnt. “Dit is het missende puzzelstukje. Dit aangetoonde verband is hetzelfde als het vinden van DNA bij een misdrijf.  Het bewijs is geleverd. Je moet wel heel krom redeneren als je nu nog denkt dat ventilatiesystemen geen rol spelen.”

Ventileren of recirculeren met een HEPA 13 filter?

Ventileren of filteren tegen het Corona virus? Er zijn 2 oplossingen om de snelle verspreiding van virussen in het algemeen tegen te gaan. De eerste oplossing is ventileren waarbij virusdeeltje met de ventilatie afgezogen worden en naar buiten worden afgevoerd. Via roosters in ramen of kanalen wordt er dan weer verse lucht de ruimte binnengebracht. Hierdoor vindt er continue aanvoer plaats van verse schone lucht. Tweede oplossing is de lucht af te zuigen en te filteren door middel van een HEPA 13 filter. (Een HEPA 13 filter is een absoluut filter welke wij al jaren plaatsen in clean rooms, ziekenhuizen maar ook bij asbestverwerkers en andere productieprocessen waarbij gezondheidsgevaarlijke stoffen vrijkomen). Dit filter haalt de virusdeeltjes uit de lucht en de gefilterde lucht wordt teruggebracht in de ruimte. Stelregel is wel dat men bij recirculatie een derde aan verse lucht de ruimte inbrengt. Bekijk de nieuwe RIVM richtlijnen van branche organisatie ActiZ

Wat kan Dust Solutions betekenen?

Dust Solutions heeft al meer dan 25 ervaring in het duurzaam behandelen van lucht in de Benelux. Filteren verversen, verwarmen en koelen. Dit voor de installatie, bouw en industriesector. Wij kunnen passende oplossingen bieden in het tegengaan van virussen en andere vormen van luchtvervuiling. Onze ingenieurs, monteurs en verkoop medewerkers staan klaar om voor uw beste oplossing te bedenken. Wij helpen u graag verder. Dust Solutions kan ook een inventarisatie doen van u huidige systeem en kijken of deze door middel van een simpele modificatie deze Corona proof kunnen maken

Voor het ventileren of filteren tegen het Corona virus bent u bij ons op het juiste adres.

Voor meer informatie of inventarisatie neem contact op met ons kantoor op 0382020154, mail naar sales@dustsolutions.nl. of vul het contactformulier in op onze website.

Samen kunnen we Corona aan

Ventileren Bij Corona

Verspreiding Corona

Ventilatie Corona

Hoe werkt ventilatie tegen verspreiding Corona-Covid 19