Dust Solutions levert uitlaatgas afzuiging Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij

Dust Solutions levert uitlaatgas afzuiging Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij

Dust Solutions heeft bij de KNMR voorzien van bronafzuiging van uitlaatgassen. De KNMR kampte al enige tijd met uitlaatgas problemen en zocht naar een permanente oplossing. Ze vonden hierbij als perfecte partner Dust Solutions. Dust Solutions levert uitlaatgasafzuiging voor iedere vorm van uitlaatgassen of het nu om Auto’s vrachtwagens of andere voertuigen gaat met een verbrandingsmotor bieden zij altijd een passende oplossing. Dust Solutions heeft hierbij gekozen voor een Rail afzuiging.

Risico’s

Sommige gassen zoals stikstofoxiden zorgen voor irritatie van de luchtwegen en kunnen leiden tot misselijkheid. De aanwezigheid van koolmonoxide kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid en is bij hogere concentraties dodelijk. Op de langere termijn kunnen chronische longaandoeningen optreden. De deeltjesvormige uitstoot van dieselmotoren, ook wel dieselmotoremissie (DME) genoemd, wordt als kankerverwekkend gezien.

Gezondheidskundige grenswaarde DME.

Werkgevers moeten ervoor zorgen dat de blootstelling van medewerkers aan uitlaatgassen onder de grenswaarden moet blijven voor de afzonderlijke stoffen en gassen. Voor de deeltjesvormige uitstoot (DME) geldt dat werkgevers een inspanningsverplichting hebben om dit in binnen ruimtes zoveel mogelijk te verminderen. Er is voor DME geen gezondheidskundige grenswaarde vastgesteld, maar wel een streefwaarde. De streefwaarde is gelijk aan het ‘achtergrondniveau’: dit betekent dat de DME-concentratie op de werkplek niet hoger mag zijn dan de DME-concentratie in die omgeving buiten. Bedrijven moeten zelf hun grenswaarde voor DME vaststellen en toetsen of ze hieraan voldoen. Binnen een aantal branches zijn normen voor dieselmotoremissie en maatregelen om blootstelling te verminderen vastgelegd in de Arbocatalogus.

Toepassingen van Dust Solutions

Haspels

Haspels zijn de beste oplossing voor werkplaatsen met een hoog plafond. De haspels kunnen mechanisch, motorisch of veerbediend worden uitgevoerd. De DS Haspels kunnen handmatig bediend worden of via afstandsbediening.

Rails

Systemen voor alle soorten werkplaatsen, makkelijk te hanteren. Bestaande uit een railsysteem dat wordt uitgebreid met een afzuigsysteem met hoge afzuigcapaciteit. Railsystemen zijn de ideale oplossing voor meerdere of flexibele werkplekken doordat de afzuigunits gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Trolleys

Een Trolley is een mobiele uitlaatgas afzuiger die makkelijk te verplaatsen is in uw werkplaats.
Het voordeel van een Trolley is dat u de unit op verschillende werkplekken kunt inzetten.
U kunt maximaal twee voertuigen afzuigen met deze enkele ventilator en over een afstand van 10 meter de schadelijke gassen veilig afvoeren.

De DS Trolley is de ideale oplossing voor kleine werkplaatsen

Bent u ook nieuwsgiering wat Dust Solutions u te bieden heeft? Neem dan contact op met een van onze specialisten of mail naar sales@dustsolutions.nl

Wij helpen u graag verder.

Uitlaatgas afzuiging

Uitlaatgas afzuiging Jet-Ski

Uitlaatgas afzuiging Jet-Ski

Uitlaatgasafzuiging Tractor KNMR

Uitlaatgasafzuiging Tractor KNMR