dustsolution1
Cleaning

Clever in

dustsolution1
Cleaning

Clever in

REINIGING

DPF Catalyst 180 Series

De DPF Catalyst 180 katalysatoren reinigingsmachine wordt in 3 uitvoeringen geleverd:

 

  1. DPF Compact 90, Compacte Uitvoering
  2. DPF Catalyst 180 Basic met een gescharnierde deur
  3. DPF Catalyst 180 Standaard met pneumatische deur
  4. DPF Catalyst 180 Premium met pneumatische deur en veiligheidsgordijn (Safety Curtain Technology)

DS DPF Catalyst 180 Series Reinigingsmachine voor Katalysatoren en Turbo’s

Moderne dieselmotoren zijn voorzien van Diesel Partikel Filter, kortweg DPF of in goed Nederlands; een roetfilter. Roetfilters zorgen voor het filteren van roetdeeltjes die tijdens het verbrandingsproces van een dieselmotor vrijkomen. Het roet is een teken van een onvolledige verbranding en het roetfilter zorgt dat deze schadelijke diesel uitlaatgasemissies tot een minimum worden beperkt. In de praktijk leiden deze nieuwe technologieën steeds vaker tot nieuwe problemen, waarschuwingen en storingen. Iedere dieselauto zal hier vroeg of laat mee te maken krijgen.

Dust Solutions is de leverancier van unieke reinigingsmachines voor katalysatoren en Turbo’s ineen. Voor industriële reiniging oplossingen standaard of op maat bent u bij Dust Solutions op het juiste adres. Onze reinigingsexperts hebben een machine ontwikkeld speciaal voor het reinigen van Katalysatoren. Katalysatoren raken door zwaar gebruik vervuild en worden indien ze verzadigd zijn vervangen en afgevoerd. Dankzij onze nieuwe Catalyst serie is dit niet meer nodig. Deze gespecialiseerde reinigingsmachine spoelt onder hogedruk u katalysator schoon met water en een speciaal reinigingsmiddel welke de edelmetalen van de katalysator niet aantast! Na het reinigen spoel de Catalyst nog door met schoon water en wordt de katalysator na gedroogd. Deze kan dan ook direct na reiniging weer onder het voertuig geplaatst worden.

Deze manier van reinigen bespaard veel tijd, werkt efficiënt en bespaard bovenal zeer veel kosten. Bent u op zoek naar een manier van reinigen voor u katalysatoren of die van uw klant welke duurzaam is en geld bespaard. Dan bent u bij ons op het juiste adres. Voor het nemen van proeven en testen bent u van harte welkom. Wij leveren tevens de bijbehorende milieuvriendelijke reinigingsvloeistoffen en accessoires. Ook na het plaatsen van de machine kunt u rekenen op onze service. Onze servicemonteurs helpen u graag bij het onderhoud en mocht er eens een storing zijn, wij staan voor u klaar!

Werking:

De touchscreen toont 2 basisparameters om de filterconditie te detecteren en om de reinigingscyclus (was- en droogtijd) correct in te stellen: de tegendruk (mbar) Wanneer de cyclus eindigt, is het mogelijk om de begin- en eindparameters te vergelijken om controleer de kwaliteit van de reiniging. U kunt dezelfde gegevens op een ontvangstbewijs (ook sticker) afdrukken en aan de klant leveren of op het filter plakken.

Het werkblad van de DPF Catalyst 180 is gemaakt van een roestvrijstalen rooster dat tot 200 kg kan dragen. Tijdens de reinigingscyclus stroomt het water door het gat onder het roestvrijstalen rooster in een onderliggende tank en eenmaal gefilterd en gezuiverd gaat het terug in het systeem. We hebben een instelbaar platform op het Total System DS DPF Catalyst 180 geïntegreerd om de grootste en zwaarste DPF’s (zoals van vrachtwagens) te kunnen reinigen. De stervormige schijf waar het filter staat gaat omhoog of omlaag om zich aan te passen bij de afmetingen van het filter. De verstelbare pneumatische arm houdt het filter stil tijdens de afgifte van water.

We hebben de DS DPF Catalyst 180 katalysator reinigingsmachine is uitgerust met specifieke filterpatronen om de PM10 die tijdens het reinigen uit het filter komt te verzamelen en om vervuiling van het water te voorkomen. Op deze manier kunnen we zorgen voor schoon water voor elke reinigingscyclus. Er bevinden zich 4 filters aan één kant van de machine in roestvrijstalen houders.

De manometer bovenaan deze geven de verzadiging /weerstand van de Filters weer: Wanneer het niveau van de verzamelde PM10 de grenswaarde bereikt, moet u ze vervangen. Dit om FIC-filterpatronen om de PM10 op te vangen die tijdens het reinigen uit het filter komt en om vervuiling van het water te voorkomen. Op deze manier kunnen we zorgen voor schoon water voor elke reinigingscyclus.

Play Video
Filters_katalysator_reiniger-1-min
Veiligheids Gordijn Katalysatorreiniger
Katalysator vrachtwagens reinigen
Katalysator Reinigingsmachine Binnenkant
PLC katalysator reiniger
PLC Katalysator Reiniger